כשרוכשים דירה יד שנייה, ישנן הוצאות נוספות, מעבר למחיר הרכישה:

☑ שכר טרחה לעורכי דין – עשוי לנוע בין 1% ל-2% ממחיר הדירה, כולל מע”מ (מס ערך מוסף – 18% מהשכר). על פי רוב עורכי דין דורשים 1% כולל מע”מ, אך השכר עשוי להיות גבוה יותר אם מוצעים שירותים נוספים.

☑ דמי תיווך – מתווכים נוהגים לדרוש 2% ממחיר הדירה, כולל מע”מ, מכל אחד מהצדדים. לפני שתחתמו למתווך, חשוב שתוודאו את גובה השכר המבוקש ובאילו מקרים יש לשלם אותו.

☑ מס רכישה – מחושב במדרגות על פי מחיר הדירה. המדרגות מעודכנות בכל  שנה. לעולים חדשים ניתן פטור חלקי ממס הרכישה.
לחצו כאן כדי לקבל מדרגות מס רכישה עדכניים.

☑ מחיר המרת מטבע – למרות שהמחירים ננקבים על פי רוב בדולר ארה”ב, התשלומים נעשים בשקלים. הבנקים בישראל דורשים דמי עמלה גם כאשר מפקידים מטבע זר לחשבון וגם כאשר ממירים לסכום שקלי. בנוסף, הם קונים את הדולרים בשער נמוך יותר מן השער היציג. השער היציג הוא שער המרת המטבעות שמפורסם בכל יום (מלבד ימי שבת וראשון) על ידי בנק ישראל. התשלומים משולמים בשקלים על פי השער היציג, ולא על פי שער הקנייה של הבנקים. על רוכשים שגרים בחו”ל לקחת בחשבון את הפער הזה בתקציב הרכישה שלהם.

☑ דמי משכנתא– הבנק למשכנתאות דורש עמלה עבור פתיחת תיק. ניתן לנהל מו”מ על גובה העמלה מול מנהל הבנק.אם תרצו שהדירה תיבדק על ידי מהנדס לפני הרכישה, השכר הרגיל הוא 500$ כולל מע”מ עבור דו”ח כתוב, ו-250$ כולל מע”מ לדו”ח בעל פה.

  •  במקרה של דירות יד שנייה, הבנקים דורשים ששמאי יבדוק את הדירה ויעריך את שוויה. זה יעלה לכם כ-600$ כולל מע”מ.
  • שכר נוטריון – הבנקים דורשים ייפוי כוח נוטריוני. הדבר עשוי לעלות בין 196 ל-274 ש”ח.
  • רישום משכון לטובת הבנק ברשם המשכונות – במחיר 190 ש”ח. לרישום העברת זכויות יש לשלם דמי טיפול להתחייבות לרישום משכנתא לחברה המשכנת, כפי שיידרש על ידי החברה.
  • רישום הערת אזהרה לטובת הבנק, אם הדירה רשומה בטאבו. ישנם אגרה על הרישום בשם הרוכש והבנק למשכנתאות. המסים עשויים להגיע לכ-350 ש”ח. רישום משכנתא בטאבו במסגרת העברת זכויות עולה 192ש”ח.

☑ תשלום עבור חיבור לגז – הרוכש קונה מהמוכר את הפיקדון המצוי לחברת הגז. הסכום נע בין 300 ל-400 ש”ח.